П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк перевірити кефір на натуральність?

Як перевірити кефір на натуральність?

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто з нас вважає кефір корисним продуктом. Але не все так просто. Якщо кефір якісний, він дійсно принесе нашому організму тільки користь, але на полицях магазинів все частіше можна зустріти відверту «хімію».

Як перевірити кефір на натуральність, повідомляє Ukr.Media.

Чому виробники підробляють кефір?

Давайте, наприклад, візьмемо простий рецепт. Беремо 500 мл чистої води. До неї додаємо 10 г крохмалю. Рідину нагріваємо на вогні. Додаємо 100 мл якісного кефіру. І все кефірний напій готовий, його важко відрізнити від натурального.

Саме тому багато виробників підробляють свої продукти, чудово розуміючи, що кінцеві користувачі навряд чи помітять реальну різницю. Найгірше, що підробки навіть трапляються серед відомих марок.

Тест на перевірку якості кефіру в домашніх умовах

Для перевірки кефіру на натуральність можна застосувати наступний прийом: кефір наливається у склянку, додається чайна ложка йоду, отриману масу слід перемішати та почекати 5 хвилин. По реакції стане зрозумілим, якщо у складі крохмаль. Якщо темно-жовтогарячий колір зміниться зеленим або фіолетовим — у продукті є крохмаль, відповідно про натуральність не йдеться.

Також експерти радять звертати увагу на “вуса” над верхньою губою під час вживання кефіру. Якщо продукт розведений, то жодних «вусів» точно не буде.

На що звернути увагу при купівлі кефіру?

У магазині слід звертати увагу на склад. Виробники повинні вказувати всю інформацію і в 98% випадків вони це роблять. Ознайомившись із складом, можна зрозуміти, продукт натуральний чи йдеться про відвертий замінник.

У складі натурального кефіру має бути: молоко, закваска на грибах кефіру. Також у складі можна зустріти інформацію про вміст молочнокислих організмів та дріжджів. А якщо до продукту доданий крохмаль і вода, то йдеться не про натуральний продукт. Як правило, вказують таку назву: “Кефірний продукт”.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні