П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіЗарплати поліцейським будуть переглянуті: коли підвищать і кому?

Зарплати поліцейським будуть переглянуті: коли підвищать і кому?

Этот материал также доступен на русском языке
Через низькі зарплати почали масово звільнятися поліцейські. В уряді українським правоохоронцям пообіцяли два підвищення зарплат у 2022 році. Відповідні гроші вже знайшли у бюджеті.

Про це розповів голова Нацполіції Ігор Клименко.

– Я розумію невдоволення поліцейських. Однозначно зарплата має бути пропорційною ризикам. Протягом минулого року ми знаходили можливість покращувати ситуацію із додатковими виплатами: поліцейські отримували матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань, гроші надходили і на оздоровлення. І цю практику ми продовжуватимемо. На так звану 13 зарплату грошей не було передбачено. Кошти не було закладено до бюджету-2021, – зазначив Ігор Клименко.

За словами голови Нацполіції, Кабінет міністрів України виділив гроші для поетапного підвищення грошового забезпечення поліцейським із цього місяця. Першу підвищену зарплатню вони отримають уже наприкінці січня.

Кому підвищать зарплати у січні та квітні?

Так, насамперед зарплати зростуть у патрульних, спецназівців та поліцейських, які несуть службу в зоні ООС.

Наступне підвищення заплановано на квітень.

Також Ігор Клименко зазначив, що для керівників Нацполіції, структурних та територіальних підрозділів підвищення зарплат не передбачено.

– Хочу наголосити, що суттєве підвищення зарплати всім працівникам поліції – надскладне питання. У сьогоднішніх умовах це надвелике навантаження на бюджет. Проте, крок за кроком ми це отримаємо. Поліцейський обов’язково отримає гідну зарплату за гідну цілодобову службу заради свого народу, – підсумував Ігор Клименко.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні