Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниБолгарія пропонує свою "тисячу" пенсіонерам за щеплення проти ковіда

Болгарія пропонує свою “тисячу” пенсіонерам за щеплення проти ковіда

Этот материал также доступен на русском языке
Прем'єр-міністр Болгарії Кирило Петков заявив, що люди похилого віку, яким зробили щеплення від COVID-19, матимуть право на грошову винагороду..

Таким чином, уряд прагне підвищити рівень вакцинації, який є найнижчим у Європейському Союзі.

Петков сказав, що кожен болгарин на пенсії отримає одноразову виплату у розмірі 75 левів (43,40 доларів США або 1187,55 грн) на додаток до своєї пенсії протягом наступних шести місяців, доки вакцинуватиметься першою чи другою дозою. Пенсіонери, які вже отримали три дози, також матимуть право на грошову виплату.

Уряд також розпочинає широкомасштабну інформаційну кампанію, щоб переконати скептичних болгар зробити щеплення та уникнути нової смертельної хвилі коронавірусу, яка, за словами Петкова, може вразити країну вже в середині січня.

Петков сказав, що сподівається, що новий стимул допоможе балканській країні вакцинувати близько 300 тисяч болгар у віці від 65 років до кінця січня.

Болгарія є найменш вакцинованою країною ЄС із 27 членів, лише 27% її дорослого населення повністю вакциновано.

У країні найвищий рівень смертності від COVID-19 у блоці ЄС. Пандемія забрала життя 30 359 людей у ​​країні з населенням 7 мільйонів людей.

Але більшість болгар все ще скептично ставляться до вакцин на тлі укоріненої недовіри до державних інституцій, дезінформації та суперечливих повідомлень політиків.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні