Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПрогулянка гірським маршрутом Татеяма-Куробе в японських Альпах

Прогулянка гірським маршрутом Татеяма-Куробе в японських Альпах

Этот материал также доступен на русском языке
Щороку в Японії вздовж деяких доріг виростають великі снігові стіни, висота яких може досягати 20 метрів..

Мальовничий гірський маршрут Татеяма-Куробе між префектурами Тояма та Нагано у північних Японських Альпах – це лише 25 км. Але перепад висот тут майже 2 тис. м, і щоб його подолати, треба проїхати двома фунікулерами, автобусом, канатною дорогою і навіть тролейбусом. Найвища точка маршруту – станція Муродо на висоті 2450 м.

Він проходить через 3000-метрові гори, так звану «Дах Японії», і з’єднує Тояму та Сінано Омачі.

Маршрут відкривається для туристів у квітні та працює до кінця листопада. Взимку тут не пробратися через рясні снігопади. У літній сезон автобус дереться по серпантину від станції Бідзёдайра до Муродо між сніговими стінами, висотою з 6-поверховий будинок. Побачити це диво природи можна приблизно до середини червня, потім сніг тане.

У Муродо туристи пересідають на найвищий у Японії тролейбус і за чверть години доїжджають до станції Дайканбо через майже 4-кілометровий тунель під горою Татеяма. Потім на канатній дорозі та фунікулері вони дістаються найвищої в країні дамби Куробе.

Взимку шосе заносить таким сніговим покривом, що, коли у квітні-травні його розкопують, виходять такі глибокі ущелини. Щоб розкоп був точним, узбіччям проїжджої частини встановлені спеціальні багатометрові вишки з вмонтованими в них радіопередавачами.

Проїзд по шосе приватному автотранспорту заборонено, а автобуси, що тут курсують, оснащені електродвигунами, щоб не забруднювати іскристі білизною стіни снігового коридору.

Весь маршрут займає 6-7 годин, але набагато приємніше зупинитися на ніч в одному з гірських готелів і повною мірою перейнятися пишнотою японських Альп.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні