П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДозвілляУ Запоріжжі знайшли унікальний німецький ретроавтомобіль

У Запоріжжі знайшли унікальний німецький ретроавтомобіль

Этот материал также доступен на русском языке
Понад 50 років тому до України привезли німецьку малолітражку Lloyd Arabella. Через роки ця рідкісна модель зайняла гідне місце у колекції автомобільного музею "Фаетон" у Запоріжжі.

Про рідкісний екземпляр, який сьогодні можна віднайти тільки у колекціонерів, розповіли журналісти програми “Джедаї” на каналі 2+2.

З 1959 до 1963 року на німецькому заводі Lloyd випустили близько 47 тисяч автомобілів Lloyd Arabella.

В Україну єдиний екземпляр мікролітражки потрапив на Запорізький автозавод для дослідження та вивчення під час розробки ЗАЗ другого покоління. Згодом машина перейшла у приватні руки, тому частину оригінальних рідкісних деталей та запчастин було втрачено.

“Всі комплектуючі та елементи кузова нам вдалося відновити. Тепер вони такі самі, як були на момент придбання у 1959 році. Це повністю унікальний та раритетний автомобіль”, – розповідає Семен Мушер, співробітник музею ретротехніки “Фаетон”.

Незважаючи на компактні розміри (довжина 3,8 м), у автомобіля досить просторий салон та місткий багажник. Lloyd Arabella зручний в управлінні та непогано маневрує на дорозі. На 100 км автомобіль витрачає 8 л бензину та розвиває максимальну швидкість до 110 км/год.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Андре Сітроєн – автомобільного генія – одеське коріння.

Джерело: obozrevatel.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні