Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЖертви Голокосту отримують чергову компенсацію як потерпілі від нацизму на території України

Жертви Голокосту отримують чергову компенсацію як потерпілі від нацизму на території України

Этот материал также доступен на русском языке
"Приватбанк" із 24 грудня розпочав виплати чергового траншу в сумі 9 млн євро жертвам Голокосту (колишнім в'язням концтаборів і тим, хто пережив німецьку окупацію). Про це йдеться в повідомленні банку.

“Приватбанк” здійснює такі виплати з 2014 року і є єдиним банком-агентом, уповноваженим урядом Федеративної Республіки Німеччина виплачувати компенсації жертвам нацизму на території України в рамках компанії Claims Conference.

Отримати кошти можна готівкою в будь-якому відділенні банку в містах і районах України.

Для отримання компенсації достатньо пред’явити паспорт.

Подати заяву на отримання виплат можуть лише ті, хто відповідає умовам отримання компенсації – люди, які особисто постраждали під час Голокосту.

Як раніше повідомлялося, у вересні Кабмін призначив довічні державні стипендії громадянам України, які рятували євреїв на території України під час Голокосту в роки Другої світової війни, у розмірі трьох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність (6882 гривні).

Раніше НБУ вирішив ввести в обіг 2 пам’ятні монети, присвячені 80-м роковинам трагедії в Бабиному Яру. Однак на ній немає згадки про масове знищення євреїв і Голокосту. На дивну обставину звернув увагу Меморіальний центр “Бабин Яр” і заявив, що він розчарований. Так само чинили за радянських часів. Тоді про розстріляних у Бабиному яру розповідали як про радянських громадян, а не про євреїв.

Тим часом 44,8% опитаних українців не знають, де розташований Бабин Яр.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні