Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЛюбителі пирятинського сиру залишаються без улюбленого продукту

Любителі пирятинського сиру залишаються без улюбленого продукту

Этот материал также доступен на русском языке
Через ціни на газ "Пирятинський сирзавод" скорочує виробництво з подальшою його зупинкою..

Виробники сиру попередили своїх споживачів, що у зв’язку з високою ціною природного газу в Україні з 1 січня змушені частково обмежити постачання продукції з подальшою зупинкою виробництва. Про це пише видання “Полтавщина”.

Комерційним партнерам підприємства надіслано листа Генерального директора ТОВ “Пирятинський сирзавод” (АТ “Молочний альянс”) Володимира Бартошака з попередженням, що з 1 січня підприємство частково виконуватиме заявки на продукції з подальшим припиненням виробництва.

Причинами такого рішення Володимир Бартошак назвав насамперед ціну на газ, яка зросла удесятеро порівняно з торішнім показником.

Після стабілізації фінансово-економічного стану Пирятинський сирзавод обіцяє відновити виробництво.

Криза виникла через стрибки ціни на газ у Європі. Так, 21 грудня ціна на газ у Європі підвищилася до рекордного рівня 2 272 долари за тисячу кубометрів невдовзі після того, як рух газу по “Ямал — Європа” тимчасово розгорнули у зворотний, східний бік.

Проте вранці 24 грудня ціни на газ у Європі знизилися на тлі відновлення частки вітрової генерації у Європі після мінімальних значень напередодні.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні