П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУ Кабміні нагадали, як пенсіонерам отримати довідку для оформлення субсидії

У Кабміні нагадали, як пенсіонерам отримати довідку для оформлення субсидії

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсіонери повинні подати довідку про доходи, щоб отримати субсидію. Причому вона необхідна як працюючим пенсіонерам, так і тим, хто давно на заслуженому відпочинку.

У Кабінеті Міністрів України нагадали,як її отримати.

Українці можуть подати електронну заяву на отримання довідки про доходи пенсіонера для призначення субсидій через «Портал електронних послуг» Пенсійного фонду. Сертифікат буде виданий через 15 днів. Ця послуга абсолютно безкоштовна.

За допомогою веб-порталу ПФУ ви можете отримати:

  • довідку про доходи пенсіонера на субсидію;
  • довідку про доходи пенсіонера;
  • індивідуальну інформацію про застраховану особу (довідка ОК-5);
  • витяг з Реєстру застрахованих осіб (РЗО).

Після подачі заяви необхідно підписати звернення електронним цифровим підписом і дати згоду на обробку персональних даних.

За результатами опрацювання звернення пенсіонеру буде направлено документ у вигляді pdf-довідки та електронного документа, підписаного ЕЦП ПФУ, який, згідно з чинним законодавством, є аналогом паперового документа, підписаного відповідальною особою в органі ПФУ.

Нагадаємо, що субсидія на житлово-комунальні послуги призначається з місяця подання заяви про її призначення до дати закінчення опалювального сезону і розраховується за неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) і опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні