П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 27 грудня - День сніжинки з паперу

Цей день в історії: 27 грудня – День сніжинки з паперу

Этот материал также доступен на русском языке
27 грудня - 361-й день року за григоріанським календарем, до кінця року залишається 4 дні.

Яке свято 27 грудня 2021 року

Цього дня в світі відзначаються День спокушання, День комір-навиворіт, День вирізання сніжинки з паперу, День «Сходи в зоопарк» і Свято святого сімейства.

У США – День фруктового пирога, в КНДР – День соціалістичної конституції, в Киргизії – День паспортно-візової служби.

День вирізання сніжинок з паперу

День сніжинки з паперу відзначається в усьому світі щорічно 27 грудня. Вирізання візерунків з паперу – це дуже давнє мистецтво, яке зустрічається у різних народів. Воно виникло, мабуть, в Китаї, де в 105 році Цай Лун винайшов папір.

Оскільки новий матеріал був надзвичайно дорогим, оригінальне різьблення з нього було розвагою тільки імператорського двору. Китайські модниці і придворні красуні прикрашали свої обличчя і зачіски паперовими картинками.

Пізніше, в XIII-XVII століттях, коли вартість паперу значно знизилася, і він став більш доступним, мистецтво вирізання розповсюдилось серед простого народу, перетворившись в один з видів традиційного народного декоративно-прикладного мистецтва Китаю, який отримав назву «цзяньчжи».

Сьогодні сніжинки з паперу вирізають у всіх країнах світу, це цікаве мистецтво прижилося і в Україні.

Пам’ятні дати та події 27 грудня

27 грудня 1938 року президент Рузвельт оголосив про старт програми навчання цивільних пілотів і формування цивільного аеропатруля – допоміжної цивільної організації ВПС США.

27 грудня – день народження МВФ. Саме рішення про створення Міжнародного валютного фонду (МВФ) було прийнято 22 липня 1944 року на Бреттонвудській конференції ООН з валютно-фінансових питань. Для цього була розроблена основа угоди (Хартія МВФ), остаточний варіант якої був підписаний першими 29 державами 27 грудня 1945 року.

Ця дата сьогодні і вважається офіційним днем створення МВФ.

Основні завдання фонду – сприяти міжнародному співробітництву в грошово-кредитній сфері; сприяти стабільності валютних курсів і регулювати норми та правила у валютній сфері; сприяти створенню багатосторонньої системи розрахунків й усуненню валютних обмежень; допомагати своїм членам усувати диспропорції платіжного балансу за рахунок тимчасового надання фінансових коштів.

У 1978 році в Іспанії вступила в силу нова Конституція, що ознаменувало кінець диктатури Франко.

У 2004 році був зафіксований вибух наднової зірки на відстані близько 50 000 світлових років.

Раніше ми розповідали про цікаві події, які відбулися 24 грудня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні