Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіКого в Україні звільнили від використання касових апаратів?

Кого в Україні звільнили від використання касових апаратів?

Этот материал также доступен на русском языке
Уряд вирішив звільнити підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості, від обов'язкового використання реєстраторів розрахункових операцій.

Про це йшлося на засіданні Кабінету міністрів України.

Чому сільських підприємців звільнили від РРО?

За словами міністерки економіки Юлії Свириденко, рівень доходів підприємців у селах значно менший, ніж у містах, а в умовах карантинних обмежень знизився ще більше. Вартість придбання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) стане для них додатковим фінансовим навантаженням, що негативно позначиться на бізнесі.

– При цьому не всі з них можуть використовувати програмні РРО в якості альтернативи через нерівномірне покриття швидкісного інтернету або його відсутність в селах. Тому уряд вирішив підтримати таких підприємців, щоб вони не закривали свій бізнес і не звільняли своїх працівників і надати їм можливість не застосовувати РРО у своїй діяльності, – прокоментувала Юлія Свириденко.

Підприємці, які продають підакцизні товари, не звільняються від РРО

Так, згідно з рішенням уряду, суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю товарами (крім підакцизних товарів), звільняються від обов’язкового використання РРО за умови не перевищення максимального розміру річного обсягу розрахункових операцій (167 розмірів мінімальної заробітної плати).

Хто повинен використовувати РРО?

Нагадаємо, що відповідно до Податкового кодексу України, з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої-четвертої груп, які здійснюють готівкові розрахунки, повинні використовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні