Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовини20 грудня - День солідарності та ветеранів органів внутрішніх справ

20 грудня – День солідарності та ветеранів органів внутрішніх справ

Этот материал также доступен на русском языке
20 грудня - 354-й день року, до Нового року залишається 11 днів. Сьогодні – Міжнародний день солідарності людей. А українські ветерани органів внутрішніх справ приймають вітання.

День вшанування пенсіонерів та ветеранів МВС і Національної поліції України

Це свято з’явилося в календарі відносно недавно. Не всі знають про святкову дату навіть у правоохоронних органах. Цей день був встановлений наказом №1325 у 2016 році головою МВС Арсеном Аваковим.

Раніше 20 грудня відзначали як День міліції, але після перенесення цього свята на 4 серпня було прийнято рішення віддати цей день ветеранам МВС.

Міжнародний день солідарності людей

Сьогодні – Міжнародний день солідарності людей. Цей день був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у резолюції, присвяченій реалізації першого десятиліття ООН з ліквідації бідності. Відзначається щорічно 20 грудня з 2006 року.

 

Резолюція ООН посилається на Декларацію тисячоліття, в якій говориться, що солідарність буде однією з фундаментальних цінностей людства в XXI столітті.

Що сталося 20 грудня?

1868 – у Львові засноване українське товариство «Просвіта».

У 1880 – у Нью-Йорку з’явилися перші електричні ліхтарі на Бродвеї. Вулиця отримала другу назву – Великий Білий Шлях.

У 1892 – інженери Олександр Браун і Джордж Стіллман з американського містечка Сіракузи (Штат Нью-Йорк) отримали патент на пневматичні автомобільні шини. До цього шини виготовлялися з монолітної гуми.

1912 – незалежність Албанії була визнана Лондонською конференцією послів і Лондонським мирним договором, укладеним після Першої Балканської війни.

1938 – американський інженер російського походження Володимир Зворикін, співробітник корпорації Westinghouse Electronichttps, запатентував два революційних пристрої – кінескоп та іконоскоп.

1961 – в Північній Ірландії відбулася остання смертна кара.

1991 – Киргизстан і Туркменістан визнали незалежність України.

1995 – встановлено дипломатичні відносини між Україною та Боснією і Герцеговиною.

1999 – згідно з домовленностями з Португалією під юрисдикцію Китаю перейшла португальська колонія Макао, остання європейська колонія в Азії.

2000 – британський парламент схвалив клонування людини, але тільки в медичних цілях.

Раніше ми розповідали про історію свята – День завоювання вершин.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні