Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовини12 грудня: цей день в історії

12 грудня: цей день в історії

Этот материал также доступен на русском языке
12 грудня – 346-й день року за Григоріанським календарем. До кінця року лишається 19 днів. У ХХ та ХХІ століттях цей день відповідає 29 листопада Юліанського календаря.

Що святкують у світі

Цього дня у світі відзначаються Міжнародний день нейтралітету (ООН), Третя неділя Адвенту, Міжнародний день загального охоплення послугами охорони здоров’я (ООН), Міжнародний день “Хеві-метал”, Всесвітній день запалених свічок, Всесвітній день хорового мистецтва.

В Україні – День Сухопутних військ, День благодійності, у США – День державності штату Пенсільванія, День пряничного будиночка, День фруктового салату “Амброзія”, у Швейцарії – День прапора, в Японії – День ієрогліфів, у Мексиці – День святої діви Марії Гваделупської, у Киргизстані – День національної літератури, у Казахстані – День працівників митних органів, у Туркменістані – День нейтралітету, у Кенії – День незалежності.

День Сухопутних військ

 

Сухопутні війська Збройних сил України були сформовані у 1996 році. Їх основу складають механізовані та танкові частини, які можуть утримувати рубежі, відбивати удар супротивника та проривати його оборону. Це потужність держави, що дозволяє захищати її тоді, коли потрібно.

Сухопутні війська – найчисленніші з усіх військ ЗС України. Це механізовані, ракетні, аеромобільні та танкові війська, артилерія, авіація. Тут потрібні спеціальні знання та вміння, що дозволяють керувати бойовими машинами та розбиратися у надскладній військовій техніці. Постійні тренування, стрільби та теоретичні заняття дають змогу освоїти сучасний вид військового мистецтва, щоб орієнтуватися в умовах, наближених до нинішніх реалій.

І у мирний, і у воєнний час сухопутні війська несуть нелегку службу. Саме їх найчастіше залучають для миротворчих та військово-гуманітарних операцій. Наша держава намагається дбати про те, щоб Сухопутні війська України нарощували свої навички та успішно вирішували свої завдання.

Пам’ятні дати 12 грудня

12 грудня 1901 року у Великій Британії було засновано Асоціацію настільного тенісу.

У 1910 році в Нью-Йорку пропала безвісти світська левиця Дороті Арнольд.

У 1911 році столиця Індії була перенесена з Калькутти до Делі.

У 1961 році у США був запущений на орбіту перший у світі радіоаматорський супутник OSCAR-1.

У 2008 році Швейцарія приєдналася до Шенгенської зони і стала 25 країною-учасницею угоди про безвізове переміщення.

Раніше опубліковано: 11 грудня – Міжнародний день гір та танго

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні