П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіСкільки отримуватимуть заробітчани у Польщі?

Скільки отримуватимуть заробітчани у Польщі?

Этот материал также доступен на русском языке
У Польщі зараз офіційно працює майже на чверть більше українців, ніж до пандемії. З нового року заробітчани зможуть отримувати вищу плату – Польща підвищує погодинну оплату праці.

Про це повідомила компанія з міжнародного працевлаштування Gremi Personal – вона посилається на дані Фонду соціального страхування Польщі.

За підсумками жовтня у Польщі офіційно було працевлаштовано 636 тисяч працівників із України. Така кількість українських трудових мігрантів на 23,8% вища за те, що було до пандемії. Лише за останній рік кількість українських працівників у Польщі зросла на 19,2%.

Попит на працівників з України зростає

Генеральний директор Gremi Personal Томаш Богдевич зазначив: “Цього року ми бачимо, що попит на працівників збільшився на 90%. Робочі руки потрібні підприємствам харчової та переробної промисловості, виробництву пластмасових виробів та особливо у логістичній галузі, яка зараз переживає бум”.

Наразі українські заробітчани отримують у Польщі в середньому по 25-40 тисяч гривень. З нового року мінімальна погодинна оплата у Польщі зросте: заробітчани отримуватимуть на 2 тисячі гривень більше.

Читайте також: Заробітчани перевели в Україну рекордну суму

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні