Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКарантинні правила посилили: що зміниться з 6 грудня

Карантинні правила посилили: що зміниться з 6 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
З 6 грудня в Україні наберуть чинності нові карантинні правила, які найбільше стосуватимуться тих громадян, які не пройшли вакцинацію.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, насамперед нові правила стосуватимуться регіонів, які перебувають у «жовтій» зоні.

Так, наприклад, відвідувати громадські установи при «жовтому» рівні можна буде лише тим людям, які отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або мають негативний тест або сертифікат про одужання. Ця ж норма поширюється і на службовців.

Слід зазначити, що термін дії “жовтого” сертифіката скорочено зі 120 до 30 днів.

Віктор Ляшко заявив, що правила посилили для того, щоб зменшити навантаження на лікарів та медичну систему — до стаціонарів переважно потрапляють пацієнти, які не отримали повного курсу вакцинації.

Щодо транспорту, то без «ковідних документів» міжнародні та міжобласні перевезення заборонені. Також під забороною перевезення пасажирів у кількості понад посадкові місця плюс 50 відсотків місць для пасажирів, що стоять.

З 9 грудня в Україні розширюється список громадян, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим – до нього додали працівників підприємств та організацій зі сфери управління центральних органів влади, установ соціальних послуг, соцзахисту дітей, реабілітаційних установ, а також стратегічно важливих для економіки та безпеки держави підприємств, організацій та установ.

 

Читайте також на тему “Коронавірус в Україні”:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні