Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовини3 грудня: цей день в історії

3 грудня: цей день в історії

Этот материал также доступен на русском языке
На третій день грудня своє свято традиційно відзначають комп'ютерні графіки та дизайнери всього світу. Ідея його проведення, висунута 1998 року, належить американській компанії Alias.

Дата для Всесвітнього дня комп’ютерної графіки обрана у зв’язку з тим, що вона єдина у році починається зі знакового поєднання символів: 3D – 3 December.

Міжнародний День людей з інвалідністю

У 1992 році наприкінці Десятиліття інвалідів Організації Об’єднаних Націй (1983–1992) Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією 47/3 проголосила 3 ​​грудня Міжнародним днем ​​людей з інвалідністю, з метою просування прав інвалідів у всіх сферах суспільного життя, а також проблем інвалідів.

 

А ви знаєте, що 80% інвалідів живуть у країнах, що розвиваються. За оцінками, 46% літніх людей віком від 60 років є інвалідами. 10% дітей у світі є інвалідами.

Знаменні події

  • У 2002 році у провінції Шаньдун (Китай) археологи знайшли царське поховання періоду династії Хань, в якому збереглося більше сотні постатей воїнів, коней та колісниць, зроблених із теракоти.
  • У 1586 році до Англії з Колумбії вперше завезли картоплю.
  • 1976 року в Києві здано в експлуатацію Північний міст через Дніпро.
  • 1973 року американський «Піонер-10» став першим космічним апаратом, який підлетів до Юпітера.
  • У 1967 році південноафриканський хірург Крістіан Барнард здійснив у Кейптауні першу у світі успішну трансплантацію серця.
  • У 1910 року у Парижі показали першу неонову лампу (винахідник – французький фізик Жорж Клод).
  • 1818 року Іллінойс став двадцять першим штатом Сполучених Штатів Америки. Його часто називають “Землею Лінкольна” або “Штатом у прерії”.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про свята 28 листопада.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні