П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіКабмін: українців без QR-коду у додатку “Дія“ штрафуватимуть

Кабмін: українців без QR-коду у додатку “Дія“ штрафуватимуть

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні зміняться правила перевірки COVID-сертифікатів у "жовтих" карантинних зонах. QR-код зчитуватимуть за допомогою програми "Дія". Порушникам загрожує штраф до 170 тисяч гривень.

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, в якій затверджено нові правила перевірки відвідувачів на вході до громадських місць у “жовтій” карантинній зоні.

На думку голови МОЗ Віктора Ляшка, власники та співробітники ТРЦ, ресторанів, непродовольчих магазинів тощо вірять на слово відвідувачам і не перевіряють наявність у них сертифікатів про вакцинацію.

Щоб припинити подібну практику, Кабмін ухвалив рішення зобов’язати власників громадських закладів у “жовтій” карантинній зоні перевіряти наявність COVID-сертифікату.

“Представники закладу повинні будуть не просто запитувати про наявність сертифікату чи візуально перевіряти його наявність. Потрібно буде зчитувати смартфоном QR-код COVID-сертифікату”, – розповів Ляшко.

На вході до закладу має бути співробітник, на телефоні якого встановлено програму “Дія”, за допомогою якого він повинен зчитати QR-код COVID-сертифіката і тільки після цього пропустити людину всередину приміщення.

Відповідальність за перевірку COVID-сертифікатів відвідувачів покладається на власників громадських закладів. При виявленні порушень може бути виписаний штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні