Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниПодорожі до Європи: до яких країн Євросоюзу можуть поїхати українці

Подорожі до Європи: до яких країн Євросоюзу можуть поїхати українці

Этот материал также доступен на русском языке
Європейський Союз виключив Україну із «зеленого» списку країн через ситуацію з COVID-19 та рекомендував державам-членам закрити кордони для наших туристів.

Однак це лише рекомендація і все виявилося не так погано – більшість країн ЄС, як і раніше, пускатимуть українців, причому деякі навіть невакцинованих.

 

На сьогодні українські туристи не зможуть потрапити лише до Болгарії та Мальти. Інші країни, хай і з умовами, але відкриті.

Австрія, Іспанія, Нідерланди, Словаччина, Фінляндія, Хорватія, Ірландія та Швеція пустять українських туристів, вакцинованих Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca/Covishield, Jonson&Jonson або CoronaVac.

Австрія та Іспанія пускають також тих, хто перехворів на коронавірус протягом останніх шести місяців. Для в’їзду до Іспанії годиться ПЛР-тест, як і для Фінляндії.

Деякі країни Євросоюзу, окрім цих п’яти вакцин, визнають і російський Sputnik V – Греція, Кіпр, Словенія та Угорщина. До Греції також можуть в’їхати ті, хто нещодавно перехворів, або ті, хто зробив ПЛР-тест або тест на антиген. Для в’їзду на Кіпр, окрім сертифікату вакцинації, придатний ПЛР-тест.

До Німеччини, Франції, Чехії та Латвії тепер пускають лише вакцинованих українців і годяться лише препарати Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca/Covishield або Jonson&Jonson.

Бельгія, Данія, Італія, Люксембург, Польща, Португалія, Румунія теж визнають лише ці чотири вакцини, але готові пустити туристів з негативним тестом або тих, хто нещодавно перехворів (залежить від країни).

Естонія пускає вакцинованих Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca/Covishield, Sinopharm/Sinovac-CoronaVac або тих, хто перехворів в останні півроку.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні