Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯку пенсію після перерахунку у 2022 році буде отримувати більшість пенсіонерів?

Яку пенсію після перерахунку у 2022 році буде отримувати більшість пенсіонерів?

Этот материал также доступен на русском языке
У 2022 році на українців чекають кілька етапів підвищення пенсійних виплат, але навіть після них більша частина пенсіонерів буде отримувати менше фактичного прожиткового мінімуму.

Пенсіонери за межею бідності

А все тому, що дефіцит Пенсійного фонду у 2022-му сягне рекордної позначки 200,6 млрд грн. Властиво, є ціла низка причин, серед яких – відсутність детінізації зарплат, відмова підвищувати мінімальну зарплату до рівня її реальної оцінки, складна ситуація в економіці.

Зараз в уряді зайняті введенням накопичувальної пенсійної системи, але торкнеться вона майбутніх пенсіонерів. А нинішні – майже 11 млн пенсіонерів – залишатимуться поза межею бідності.

До пенсії додадуть 159 гривень

Так, мінімальна пенсія до липня 2022 року буде на рівні 1934 грн, в липні збільшиться до 2027 грн, а в грудні – 2093 грн.

Тобто наймалозабезпеченішим українцям за рік додадуть всього лише 159 грн. І це при тому, що вже зараз, згідно з розрахунками Мінсоцполітики, пенсіонеру на базові потреби, без урахування мобільного зв’язку, Інтернету, різноманітного харчування, на місяць потрібно 3692 грн.

Читайте також:

Джерело: Obozrevatel

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні