П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниОдещина отримає дорожню карту безбар’єрності

Одещина отримає дорожню карту безбар’єрності

Этот материал также доступен на русском языке
Заступниця голови обласної державної адміністрації Світлана Фабрикант провела чергове засідання комітету доступності для інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. 

В заході брали учать заступник голови ОДА Сергій Підгайний і директорка Департаменту соціальної та сімейної політики ОДА Тетяна Дементьєва, представники департаментів та управлінь, бізнесу і громадських організацій.

– Безбар’єрність стає в Україні новою суспільною нормою завдяки Національній стратегії, розробленій у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської, – відкрила засідання Світлана Фабрикант, – Це своєрідний екзамен на людяність як для влади, так і для суспільства.  Спільними зусиллями сьогодні ми формуємо чіткий, покроковий план дій та визначаємо для кожного напряму пріоритетні завдання.

Темою зустрічі стало обговорення побажань та уточнень від представників громадськості до Плану заходів щодо виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Одеській області на період до 2022 року. План розробили фахівці Департаменту соціальної та сімейної політики ОДА. До 43 пунктів документу було подано 18 доповнень та змін.

Заступник голови ОДА Сергій Підгайний наголосив, що вже є можливість розпочинати втілення в життя тих пунктів, що стосуються інспектування на відповідність стандартам доступності об’єктів нового будівництва. Присутні одностайно підтримали його пропозицію щодо організації підкомітетів за напрямами – для прискорення роботи.

Вже з урахуванням запропонованих змін План заходів щодо виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Одеській області на період до 2022 року буде винесено для затвердження на наступне засідання комітету.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні