П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовини2 жовтня: Міжнародний день ненасильства

2 жовтня: Міжнародний день ненасильства

Этот материал также доступен на русском языке
Міжнародний день ненасильства відзначається 2 жовтня, в день народження Махатми Ганді - керівника руху за незалежність Індії й засновника філософії та стратегії ненасильства.

Відповідно до резолюції A/RES/61/271 Генеральної Асамблеї ООН від 15 червня 2007 року, що передбачає його проведення, цей Міжнародний день слугує ще одним приводом для того, щоб «пропагувати гасло ненасильства, зокрема шляхом освітньої та громадсько-пояснювальної роботи». В резолюції підтверджується «універсальна значущість принципу ненасильства», а також бажання «затвердити культуру миру, толерантності, розуміння та ненасильства».

Державний міністр з міжнародних справ Індії Ананд Шарма, вносячи цю резолюцію від імені 140 авторів на розгляд Генеральної Асамблеї ООН, заявив, що широкий та різноманітний спектр авторів цієї резолюції є відображенням почуття глибокої поваги до Махатми Ганді, а також неминущого значення його філософських поглядів. У своєму виступі він навів такий вислів покійного керівника: «Ненасильство є найбільшою силою в руках людства. Воно могутніше за найпотужнішу руйнівну зброю, породжену людською кмітливістю».

Раніше опубліковано: Україна відзначає Міжнародний день літніх людей і День ветерана

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні