Так, споживання півсклянки волоських горіхів щодня протягом двох років помірно знижує рівень холестерину. Це показало нове дослідження, опубліковане в журналі Американської асоціації серця «Circulation».
Волоські горіхи є багатим джерелом омега-3 жирних кислот (альфа-ліноленової кислоти), які сприятливо впливають на здоров’я серцево-судинної системи.
– Попередні дослідження показали, що горіхи в цілому, і волоські горіхи зокрема, пов’язані з більш низькими показниками серцевих захворювань та інсульту. Одна з причин полягає в тому, що вони знижують рівень холестерину, – сказав співавтор дослідження Еміліо Рос, доктор медичних наук, директор Клініки ліпідів служби ендокринології та харчування лікарні Клініки Барселони в Іспанії.
У дослідженні, яке проводилося протягом двох років, взяли участь 708 літніх здорових людей віком від 63 до 79 років.
Учасники, які вживали горіхи, мали нижчий рівень холестерину – в середньому на 4,3 мг/дл, а загальний холестерин знизився в середньому на 8,5 мг/дл.
Джерело: Аgrotimes.ua
Кожна сім'я має свої улюблені настільні ігри, які передаються з покоління в покоління. Бабусі та…
За даними ПФУ, середня пенсія в Україні 2024 року зросла на 358 грн. Хто отримає…
У майбутню неділю українці святкуватимуть одне з головних християнських свят – Великдень. З цього приводу…
Згідно з рішенням українського парламенту, змінилися терміни, надані для переоформлення земельних ділянок с/г призначення. До…
В Україні змінився порядок встановлення інвалідності внаслідок війни. Що змінилося в процедурі та як можна…
Жителям одного з українських міст надається допомога у вигляді безкоштовних наборів із продуктами. Розповідаємо, що…