П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаКоли одержувачам субсидій чекати в гості перевіряльників

Коли одержувачам субсидій чекати в гості перевіряльників

Этот материал также доступен на русском языке
Ми вже розповідали нашим читачам про те, що одержувачів бюджетних грошей вже давно прицільно вивчають, у всякому разі - за різного роду документами, які містяться в державних електронних базах. 

Ходили чутки і про те, що з’являться спеціальні інспектори, які ходитимуть по домівках і фіксуватимуть рівень життя одержувачів. Нещодавно голова Національної соціальної сервісної служби України Владислав Машкін пообіцяв, що їх співробітники не «заглядатимуть у холодильник».

За словами чиновника, об’єктами перевірок Нацсоцслужби стануть всі організації, які беруть участь в підготовці документів для встановлення субсидій та соціальних допомог.

Перевірятимуть, чи дотримано право конкретної людини на надання їй державної підтримки, чи правильно встановлено розмір допомоги або субсидії тощо.

Також голова Нацсоцслужби зазначив, що соціальний інспектор може прийти до людини тільки на запрошення. Наприклад, щоб підтвердити факт непроживання в квартирі (будинку) дієздатних родичів, зареєстрованих за тією ж адресою. Це дасть можливість оформити субсидію.

Нагадаємо: раніше ми розповідали, що в одному з міст Одеської області зросла плата за утримання будинку.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні