Як говориться у повідомленні Держпродспоживслужби, завезені в Україну йогурти містять глей ріжкового дерева (Е410), яка перевищує максимально допустимі дозування.
Згідно з українським законодавством, оператори ринку повинні вилучати ці харчові продукти, якщо встановлено, що вони можуть спровокувати шкідливий вплив на здоров’я людини.
Глей ріжкового дерева (Е410) – природна добавка-емульгатор, яка надає продуктам в’язкість, зберігаючи структуру і форму, вона дозволена для використання в продуктах, які не потрібно нагрівати, – холодні десерти, плавлені сирки, консерви, соуси, хліб. Але додавати її можна не більше 1% від загальної маси продукту.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зберегти огірки до Нового року.
Джерело: Аgronews.ua