П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаПостачальники газу: ціни з 1 вересня - місячні тарифи зростуть

Постачальники газу: ціни з 1 вересня – місячні тарифи зростуть

Этот материал также доступен на русском языке
Наприкінці серпня газопостачальні компанії почали оприлюднювати тарифи на вересень.

Річні базові ціни на газ залишаються стабільними і значно вигіднішими за місячні тарифні плани четвертий місяць поспіль. Як і раніше, залежно від компанії, річна, фіксована ціна блакитного палива у вересні буде коливатися від 7,80 до 13,50 грн за кубометр.

Найнижчі ціни запропонували «Агросинтез Трейдинг» (7,80 грн за кубометр), «Евод Трейд КП Луцькводоканал» (7,88 грн за кубометр), «Черкасигаз Збут» і «Уманьгаз Збут» (7,89 грн за кубометр), а також ГК «Нафтогаз України» (7,96 грн за кубометр).

Найвищі ціни на газ – 13,5 грн за куб – встановили Чернівецька обласна енергопостачальна компанія, Житомирська обласна енергопостачальна компанія і Херсонська обласна енергопостачальна компанія.

В цілому більшість компаній встановили ціни до 9 грн за кубометр.

Місячні тарифи на блакитне паливо для населення у вересні зростуть. Ціни, які компанії пропонують на вересень, іноді сягають 20 гривень за кубометр. Зокрема, «Київгазенерджі» продає газ по 19,80 грн за кубометр. У серпні тариф цієї компанії був на рівні 15,76 грн за кубометр. Високі ціни і у інших постачальників: «Черкасигаззбут» продають газ по 16,76 грн, «Уманьгаззбут» – по 16,78 грн за 1 куб м.

Більшість постачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши тільки річну пропозицію. Зокрема, це стосується компаній під брендом «Твійгаззбут», на які припадає значна частина ринку. Не пропонує місячний тариф і «Нафтогаз України».

Водночас деякі компанії пропонують місячний тариф на рівні річного – YASNO продає газ по 8,94 гривні за кубометр на вересень або до кінця сезону.

«Газправда»

Раніше повідомлялося: Договір на постачання газу: що в ньому має бути?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні