Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДачаЩо зробити у квітнику наприкінці серпня - на початку вересня?

Що зробити у квітнику наприкінці серпня – на початку вересня?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб квітник завжди тішив пишним квітом і смарагдовою зеленню, за ним потрібно постійно доглядати.
  1. Не забувайте зібрати насіння. До кінця літа вже дозріває насіння у багатьох літників і багаторічників. Це і настурція, і календула, і кореопсис, і гіпсофіла, і матіола. Саме час їх зібрати, якщо ви плануєте вирощувати квіти з насіння. Збирати краще в сухий безвітряний день. Кожен сорт відразу ж підпишіть і розкладіть для просушування.
  2. Почніть готувати троянди до зими. До холодів ще далеко, але починати підготовку до них треба вже зараз. Щоб троянди припинили свій ріст і потроху почали готуватися до періоду спокою, потрібно звести до мінімуму їх поливання і припинити розпушування землі біля кущів. Не варто також більше обрізати пагони, бо це стимулює ріст нових стебел.
  3. Наріжте живців із хвойних кущів. Кінець літа – початок осені годиться для живцювання деяких хвойних і вічнозелених кущів. З сильних пагонів цього року наріжте зелених живців. Їх довжина не мусить перевищувати 5-10 см разом з «п’ятою» – шматочком кори. Щоб живці легше вкоренилися, місце зрізу обробіть будь-яким стимулятором росту, наприклад, гетероауксином. У парник насипте суміш торфу з піском у співвідношенні 1:1 і посадіть туди живці, заглибивши на 2-3 см.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні