Четвер, 23 Вересня, 2021
ГоловнаНовиниМіфи про сало: вірити чи ні

Міфи про сало: вірити чи ні

27 серпня - День сала. Для багатьох це улюблена їжа. А з популярним продуктом завжди пов’язано багато міфів, які сьогодні спробуємо розвінчати або підтвердити.

Міф 1: Від сала набирають зайву вагу

Це не так. Все залежить від кількості з’їденого. Якщо людина веде сидячий спосіб життя, то спокійно за день можна вживати 10-30 г сала, якщо вже є ожиріння, то потрібно обмежитися 10 г сала на день.

Найкориснішим салом вважається звичайне солоне, з часником і перцем.

Міф 2: Сало – важка їжа

Якщо людина здорова і не має проблем зі шлунком, то сало добре засвоюється і печінка не страждає.

Міф 3: Суцільний холестерин

Холестерин у салі є, але, наприклад, у коров’ячому маслі його набагато більше. Просто потрібно не переїдати.

Міф 4: Смажене сало – шкідливе для здоров’я

Під час смаження сало втрачає частину своїх корисних властивостей і «набирає» токсини і канцерогени. Але з олією все так само. Тільки підігріта олія погано засвоюється, а про сало такого сказати не можна. Воно засвоюється краще в підігрітому вигляді, ніж в холодному і смаженому.

Щоб собі не нашкодити, бажано не смажити сало до стану шкварок, а підігрівати на слабкому вогні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки сиру з’їдають українці.

Нове на сайті