ІНГРЕДІЄНТИ: сочевиця (червона) – склянка, пшенична крупа «Артек» (дрібна крупа) – склянка, олія – 0,5 склянки, цибуля – 1-2 шт., томатна паста – столова ложка, по пучку петрушки, зеленої цибулі, паприка – чайна ложка, цукор – 0,5 чайної ложки, сіль, перець – за смаком.
ЯК ГОТУВАТИ?
- Сочевицю відварити в 4 склянках води, за 2-3 хвилини до кінця варіння, коли залишиться трохи води і сочевиця стане м’якою, додати пшеничну крупу. Добре перемішуючи, витримати на слабкому вогні близько 2 хвилин. Потім накрити кришкою до охолодження.
- На олії злегка обсмажити подрібнену цибулю, томатну пасту, цукор і зняти з вогню.
- У сочевичну масу додати дрібно нарізану зелену частину цибулі, петрушку, паприку і томатну зажарку. Добре перемішати, додати сіль, перець за смаком. Маса має бути теплою, руками сформувати овальні котлетки і викласти на блюдо або загорнути в салатний лист.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати мармелад з ягід.