Оскільки епідемія ожиріння швидко поширюється, то зростає і кількість діабетиків. Водночас зростає і кількість тих, у кого фіксується стало підвищений рівень цукру у крові. Вчені провели метааналіз 65 досліджень, який показав, що щоденне споживання проса або пшона дозволяє взяти під контроль рівень цукру у крові. Якщо діабетики регулярно споживали просо, то у них показники глюкози падали на 12-15% натщесерце або після їди. За якийсь час рівень цукру у крові у таких людей опускався до переддіабетичного показника. А от у людей з переддіабетом просо дозволяло знизити показники глюкози в крові на 17% і тим самим перейти від переддіабетичного стану до нормального. Отже, пшоно поліпшує глікемічну реакцію організму. Ось чому цей продукт неодмінно мусить бути у щоденному раціоні тих, хто належить до групи ризику через можливість розвитку діабету.
Нагадаємо, що раніше ми розповідали про корисні властивості імбиру.
Джерело: Ukr.media
У якому віці можна буде вийти на пенсію наступного року і який стаж потрібно мати.
Сучасні туалетні системи із пластику стають незамінним рішенням для заміських будинків та дачних ділянок, де…
Уряд вирішив підвищити фінансову допомогу сім'ям загиблих захисників.
Стало відомо, якими погодними умовами будуть у перший зимовий місяць. Чого чекати.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.