П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниХочуть позбутися пробок біля «Привозу»

Хочуть позбутися пробок біля «Привозу»

Этот материал также доступен на русском языке
Новини Одеси й області

Від вулиці Катерининської (ріг Новощіпного ряду) до вулиці Пантелеймонівської буде виділено окрему смугу, якою зможуть рухатися маршрутні таксі. Там же з’являться «острівці безпеки» для пішоходів. Смуга буде відокремлена спеціальними пластиковими або полімерними бордюрами – делініаторами. За словами віце-мера Дмитра Жемана, ефективність новації пасажири та пішоходи зможуть оцінити вже найближчим часом.

У Красносілці ювілярам допомагають матеріально

Подружжям, які цього року святкуватимуть золоте, смарагдове, діамантове або залізне весілля, виділяють одноразову допомогу. Для отримання такої грошової допомоги треба надати копії паспортів, ідентифікаційних кодів і свідоцтво про шлюб. Також у межах соціальної програми «Милосердя в дії» жителі Красносільської громади (Лиманський район), яким виповнилося 80 років і більше, щомісяця отримують по 300 гривень. Ті, що ще не отримали матеріальну допомогу, мають надати оригінали та копії паспорта й ідентифікаційного коду до відділку соціального захисту Красносільської громади за адресою: село Красносілка, вулиця Набережна, 87-а, кабінет №5. Додаткова консультація – по телефону: (048) 752-97-75.

Зроблять щеплення вуличним хвостатим

Одеське комунальне підприємство «Муніципальний центр екологічної безпеки» буде займатися виловом, вакцинацією і стерилізацією безпритульних тварин, що живуть на вулицях Білгорода-Дністровського. Один із перших рейдів відбудеться 29 липня. Відловлених тварин будуть доставляти до Одеси, де їх поставлять на облік, провакцинують і за потреби простерилізують. Потім їх повернуть до середовища проживання. Муніципалітет просить повідомляти про скупчення бездомних тварин за телефонами: (04849) 3-33-33, (067) 333-06-23 – цілодобово.

Хто може отримати соціальну допомогу?

Жителям Новокальчевської громади (а це 11 сіл) нагадують про те, що, опинившись у тяжкій життєвій ситуації, можна звернутися по допомогу до відділку з надання соціальних послуг. У зазначеному підрозділі можна оформити різні види державної допомоги:

  • малозабезпеченим сім’ям;
  • особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
  • особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю;
  • тимчасову виплату непрацюючим пенсіонерам, які не мають права на пенсію;
  • особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • дітям-сиротам, батькам-вихователям і прийомним батькам, багатодітним сім’ям;
  • виплати з догляду за інвалідом I або II групи та компенсацію тим, хто здійснює догляд за особою з інвалідністю I групи, або пенсіонером 80 років і старшим;
  • пільги на придбання твердого палива та скрапленого газу.

По допомогу звертайтеся за адресою: Березівський район, село Новокальчеве, вулиця Паркова, 71. Телефон: (04856) 9-31-38.

Анастасія Єпур та Ірина Сорокіна

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні