П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниСтарости замість нотаріуса

Старости замість нотаріуса

Этот материал также доступен на русском языке
Новини Одеси і області

У Красносільській громаді нотаріальними справами займуться секретар сільської ради та старости сіл. Вони допоможуть оформити заповіт і прості доручення (наприклад, на отримання пенсії), зробити їх дублікат, виписати довідки та інше.

У селах Ілічанка, Корсунці, Красносілка, Кубанка, Новокубанка і Переможне можна звертатися по допомогу до секретаря Красносільської сільради Гордузенко Надії Григорівни.

У селі Іванове – до старости Сусленко Домникії Василівни.
А в селах Павлинка, Лізинка, Нові Шомполи, Шаманівка, Созонівка, Василівка і Букач нотаріальними справами займеться староста Казакова Олена Іванівна.

Вартість оформлення документів – 0,85 гривні. 

Просять розповісти про якість життя

В Арцизі місцева влада проводить соціальне опитування про рівень життя в громаді та перспективи її розвитку. Мета – визначити найважливіші, на думку місцевих жителів, проблеми Арцизької територіальної громади, а також знайти способи їх вирішення. Наприклад, з переліку проблем в анкеті пропонують вибрати: погані дороги, неякісна питна вода, низький рівень медичного обслуговування, стихійні звалища та інші проблеми, які є в населених пунктах громади.

Місцевих жителів просять не ігнорувати опитування і анонімно взяти в ньому участь. По докладнішу інформацію звертайтеся до Арцизької міськради за телефоном (04845) 3-10-63.

 У Тарутиному дорожчає вода

Тарутинська сільрада повідомляє про те, що з липня піднімаються тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, а також на вивезення твердих і рідких побутових відходів. Основна причина – зростання мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, вартості електричної енергії, паливно-енергетичних ресурсів, податків і зборів.

Новий тариф за наявності лічильника становитиме (з урахуванням ПДВ):

  • водопостачання – 23 гривні за кубометр (було 10,86 гривні за кубометр);
  • водовідведення – 29,39 гривні за кубометр (було 16,86 гривні за кубометр).

Оплата без приладів обліку буде інша. Так, з розрахунку на одну людину за місяць тариф водопостачання з урахуванням ПДВ складе:

  • будинки і квартири з ванною, каналізацією без газового обігрівача – 105,80 гривні (норма споживання на людину – 4,6 кубометра (4,6 куб.м х 23 грн.);
  • будинки і квартири з ванною, каналізацією з газовим обігрівачем – 131,10 гривні (норма споживання на одну людину – 5,7 кубометра (5,7 куб.м х 23 грн.).

Своєю чергою, тариф на водовідведення з ПДВ складе:

  • будинки і квартири з ванною та каналізацією без газового обігрівача – 135,19 гривні на людину (4,6 куб.м х 29,39 грн.);
  • будинки і квартири з ванною та каналізацією з газовим обігрівачем – 167,52 гривні на людину (5,7 куб.м х 29,39 грн.).

Вартість вивезення побутових відходів з ПДВ:

  • тверді – 122,43 гривні за кубометр (за одну людину – 19,59 гривні);
  • рідкі – 149,79 гривні за кубометр (за машину – 539,24 гривні).

 До Нових Білярів «заходить» автобус

З моменту створення Южненської об’єднаної громади гостро стоїть питання про запуск постійного громадського транспорту для жителів місцевих сіл. Адже мало хто з них має доступ до всіх адміністративних та соціальних послуг міста. Саме в такій ситуації опинилися жителі селища Нові Білярі. Щоб виїхати до міста, їм треба пройти до зупинки понад кілометр. Нещодавно було вирішено змінити маршрут автобуса №67 Одеса – Южне, зобов’язавши водіїв заїжджати до Нових Білярів.

У літній період відправлення з Южного в бік Одеси о 6.35, 7.25, 8.35, 16.10 і 17.45.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні