Вівчарі завозили овець із-за кордону, але тварини не витримували клімату і помирали. Фермер дослідив овець із тих, що вижили в умовах України. Закріпив породні якості за показниками на одну вівцематку: скільки вона дає вовни, молока та м’яса.
Таким чином вдалося одержати унікальну породу, придатну зокрема для виробництва хамону.
– На приготування хамону за старовинним австрійським рецептом потрібно цілих три місяці. У складі продукту лише натуральні інгредієнти і власне овече м’ясо. Мої вівці харчуються лише травою, отже, хамон відповідає рецепту і є екологічно чистим, – розповів Василь Стефурак.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Дунаі з’явилася хижа риба.
Джерело: Кurkul.com