Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаДачаУ плодових садах росте популяція кліщів

У плодових садах росте популяція кліщів

Этот материал также доступен на русском языке
Через підвищення середньодобових температур у всіх регіонах України стрімко ростуть популяції кліщів у плодових насадженнях. Тому в таких умовах захист садів від цих шкідників стає особливо актуальним.

Фахівці компанії «UKRAVIT» відзначають: при масовому заселенні садів кліщами втрати врожайності можуть становити від 36% до 50%. При цьому через зменшення вмісту цукрів також значно погіршуються якісні показники плодів.

– Шкоду, яку кліщі можуть завдати плодовим насадженням, не варто недооцінювати: адже за рік, особливо за сприятливих гідротермічних умов, вони здатні утворювати до 25 поколінь потомства, що становить істотну загрозу майбутній урожайності, – застерігає керівник агрономічного департаменту «UKRAVIT» Олександр Мигловець. – Шкідники проколюють листову поверхню культур і живляться клітинним соком, в результаті чого в листі посилюється транспірація, порушуються водний баланс і процеси фотосинтезу, знижується вміст хлорофілу, ксантофілу і каротину. Пошкоджене листя покривається знебарвленими плямами, які згодом зливаються, скручуються і обпадають. Через опадання листя плоди не отримують достатньої кількості поживних речовин і формуються недорозвиненими і дрібними.

Раніше ми розповідали про шкідника, який пошкоджує калину.

Джерело: Аgrotimes.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні