Новини

Смачні та незвичайні страви з полуниці

Просте полуничне варення

1 кг полуниці, 2 кг цукру.

Вимити і гарненько обсушити полуницю, пересипати в емальовану велику миску і засипати 1 кг цукру. Залишити до вечора. Поставити миску на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Кип’ятити 5 хвилин. Наступного ранку знову проварити, довести до кипіння, вимкнути вогонь. В дещо остигле варення висипати ще 1 кг цукру. Увечері кип’ятити 2-3 хвилини. Через півгодини розлити варення по стерильних банках і закрутити.

Салат «Полуничний настрій»

200 г полуниці, 150 г сиру фета, пучок шпинату, чайна ложка лимонного соку, оливкова олія.

Розрізати полуницю навпіл. Фету нарізати невеликими кубиками, додати шпинат. Полити оливковою олією і лимонним соком. За бажання до салату можна додати горіхи. Всі інгредієнти перемішати.

Шарлотка з полуницею

200 г полуниці, по склянці борошна та цукру, 3 яйця, 50 г вершкового масла, чайна ложка розпушувача.

Яйця збити з поступовим додаванням цукру. У суміш додати розтоплене вершкове масло. Висипати просіяне борошно з розпушувачем. Тісто ретельно перемішати. Змастити форму маслом, обсипати її борошном. Акуратно викласти тісто. Невеликі ягоди полуниці викласти зверху на тісто. Випікати 40 хвилин при 180 градусах.

Перетерта полуниця з цукром

1 кг полуниці, 1 кг цукру.

Скляну тару заздалегідь ретельно вимити, простерилізувати і висушити.

Полуницю перекласти в глибоку чашку, залити водою, щоб частинки бруду і пісок осіли на дно. Очистити полуницю від плодоніжок. Відміряти потрібну кількість цукру. Ягоди перетерти в пюре за допомогою блендера або товкачем для картоплі. Всипати у полуничне пюре цукор, залишивши 200 г для заповнення банок. Перемішати пюре до повного розчинення цукру. Отриману масу розкласти по підготовленій стерильній тарі. Зверху засипати цукром, щоб перетерта полуниця не скисла або не запліснявіла. Закупорити банки кришками і відправити їх на зберігання в холодильник або льох.

Желе з полуниці на зиму

1 кг полуниці, 1,5 кг цукру, 1,5 чайної ложки лимонної кислоти.

Ягоди перебрати, відокремити їх від плодоніжок і добре промити. Почекати, щоб полуниця пустила сік, для цього її потрібно засипати половиною цукру і залишити на якийсь час. Після того як сік з’явиться, в тару з полуницею висипати решту цукру і все це відправити на плиту. Довести до кипіння. Постійно помішуючи, варити ще протягом 15 хвилин. Далі слід приготувати розчин лимонної кислоти, для чого її розводять в гарячому сиропі і тільки після цього виливають у готоване желе. Все це проварити ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Розлити желе у стерилізовані банки і закрутити. До повного остигання банки мусять стояти догори дном. Потім прибрати їх у прохолодне місце.

Раніше ми розповідали, як приготувати десерт із сухого хліба.

Новое на сайте

  • Новини

Свята і народні прикмети 21 травня – чому в цей день не можна ходити з розпущеним волоссям

21 травня в Україні відзначають Всесвітній день культурного розмаїття в ім'я діалогу та розвитку та…

21/05/2024 06:55
  • Новини

Такий рулет з варенням ви готуватимете через день: неймовірно ніжний і смачний

Рулети, які продаються в магазинах, здебільшого зовсім не тішать своїм складом, особливо якщо йдеться про…

21/05/2024 05:26
  • Новини

Білий одяг буде як новий: що додати до прального порошку – секрети досвідчених господинь

Одяг білого кольору чудово виглядає, додає урочистості і легкості. Але навіть при акуратному використанні такі…

20/05/2024 23:29
  • Новини

У чому різниця між білими та синіми баклажанами – багато хто навіть не здогадується

Напевно, багато дачників і господинь хоч раз, але ставили перед собою питання, які баклажани краще…

20/05/2024 22:56
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 21 травня

У вівторок, 21 травня, вночі без істотних опадів, вдень у західній частині та місцями на…

20/05/2024 22:27
  • Статті

Інновації в дизайні плитоносок: що нового у 2024 році

Плитоноска — це важлива частина екіпірування для військових, поліцейських та рятувальників. Вона забезпечує захист грудної…

20/05/2024 21:56