1 кг полуниці, 2 кг цукру.
Вимити і гарненько обсушити полуницю, пересипати в емальовану велику миску і засипати 1 кг цукру. Залишити до вечора. Поставити миску на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Кип’ятити 5 хвилин. Наступного ранку знову проварити, довести до кипіння, вимкнути вогонь. В дещо остигле варення висипати ще 1 кг цукру. Увечері кип’ятити 2-3 хвилини. Через півгодини розлити варення по стерильних банках і закрутити.
200 г полуниці, 150 г сиру фета, пучок шпинату, чайна ложка лимонного соку, оливкова олія.
Розрізати полуницю навпіл. Фету нарізати невеликими кубиками, додати шпинат. Полити оливковою олією і лимонним соком. За бажання до салату можна додати горіхи. Всі інгредієнти перемішати.
200 г полуниці, по склянці борошна та цукру, 3 яйця, 50 г вершкового масла, чайна ложка розпушувача.
Яйця збити з поступовим додаванням цукру. У суміш додати розтоплене вершкове масло. Висипати просіяне борошно з розпушувачем. Тісто ретельно перемішати. Змастити форму маслом, обсипати її борошном. Акуратно викласти тісто. Невеликі ягоди полуниці викласти зверху на тісто. Випікати 40 хвилин при 180 градусах.
1 кг полуниці, 1 кг цукру.
Скляну тару заздалегідь ретельно вимити, простерилізувати і висушити.
Полуницю перекласти в глибоку чашку, залити водою, щоб частинки бруду і пісок осіли на дно. Очистити полуницю від плодоніжок. Відміряти потрібну кількість цукру. Ягоди перетерти в пюре за допомогою блендера або товкачем для картоплі. Всипати у полуничне пюре цукор, залишивши 200 г для заповнення банок. Перемішати пюре до повного розчинення цукру. Отриману масу розкласти по підготовленій стерильній тарі. Зверху засипати цукром, щоб перетерта полуниця не скисла або не запліснявіла. Закупорити банки кришками і відправити їх на зберігання в холодильник або льох.
1 кг полуниці, 1,5 кг цукру, 1,5 чайної ложки лимонної кислоти.
Ягоди перебрати, відокремити їх від плодоніжок і добре промити. Почекати, щоб полуниця пустила сік, для цього її потрібно засипати половиною цукру і залишити на якийсь час. Після того як сік з’явиться, в тару з полуницею висипати решту цукру і все це відправити на плиту. Довести до кипіння. Постійно помішуючи, варити ще протягом 15 хвилин. Далі слід приготувати розчин лимонної кислоти, для чого її розводять в гарячому сиропі і тільки після цього виливають у готоване желе. Все це проварити ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Розлити желе у стерилізовані банки і закрутити. До повного остигання банки мусять стояти догори дном. Потім прибрати їх у прохолодне місце.
Раніше ми розповідали, як приготувати десерт із сухого хліба.
Піжама – домашній одяг для сну та відпочинку, який характеризується комфортом носіння та м'якістю тканини.…
Після переходу на новоюліанський календар дата Дня святого Миколая змінилася. Православна церква України з минулого…
Чи буде в суботу тепло, чи готуватись до дощів і снігу? Що кажуть синоптики.
Чи буде геомагнітна активність підвищена цього вікенду? Які прогнози роблять експерти?
Подбайте, щоб виноград легко переніс зиму і порадував вас хорошим урожаєм наступного року.
Дуже смачний десерт за рекордно короткий час – ви будете у захваті від цього рецепту.