За словами нутриціолога Тамари Крамченикової, картопля до переліку корисних не входить, бо вважається “найнездоровішим” серед інших овочів.
Виявляється, цей продукт, який ми вживаємо найчастіше, завдає шкоди здоров’ю за будь-яких способів готування. Тамара Крамченикова зазначила, що вся справа в низькій харчовій цінності картоплі та в тому, що вона виводить з організму рідину. В результаті порушується водний баланс, а це погано позначається на рівні цукру в крові. Але навіть незважаючи на це вводити картоплю до раціону діабетиків не рекомендується.
Також експертка зазначила, що в картоплі багато крохмалю, який розпадається до простих вуглеводів, глюкози і фруктози, тому його регулярне вживання може додати вам кілька зайвих кілограмів.
А ще в бульбах може міститися небезпечний токсин – соланін. Його висока концентрація спостерігається, як правило, в пророслих, позеленілих бульбах. Отруєння може викликати нудоту, блювоту, болі в череві та порушення шлунково-кишкового тракту.
Джерело: Аgronews.ua