Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді назвали одну з головних причин відмови у призначенні субсидії

У Пенсійному фонді назвали одну з головних причин відмови у призначенні субсидії

Этот материал также доступен на русском языке
Усіх одержувачів житлової субсидії ретельно перевіряють і, якщо субсидіант надав невірні дані або приховав деякі важливі факти у призначенні пільги, буде відмовлено, а в деяких випадках доведеться взагалі повернути гроші.

Однією з причин відмови у призначенні субсидії є заборгованість із оплати за комуналку.

Раніше ми розповідали, як самостійно розрахувати розмір житлової субсидії.

Так, житлова субсидія не призначається, якщо домогосподарство має прострочену більше трьох місяців заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг. Суму заборгованості встановлено на рівні 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).

Але у Пенсійному фонді зазначають, що субсидія може призначатися за заборгованості за газ та розподіл газу, нарахованої постачальником з посиланням на рішення суду за нормами у разі відсутності лічильників.

Також громадяни не позбавлені права на призначення житлової субсидії за умови:

  • документального підтвердження сплати заборгованості або укладання договору про її реструктуризацію
  • або оскарженні споживачем заборгованості у судовому порядку (за наявності рішення про відкриття провадження у справі) протягом двох місяців з початку сезону.

“Питання виникнення та погашення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг необхідно вирішувати з підприємствами – постачальниками послуг, до повноважень яких належить облік такої заборгованості”, – зазначають у ПФУ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні