Пропонуємо приготувати мариновані кабачки з часником та зеленню – це одна з найпопулярніших закусок, яку легко заготовити на зиму в домашніх умовах. Вона поєднує в собі ніжність молодих кабачків, гостроту часнику, аромат свіжої зелені та збалансовану кисло-солодку нотку.
Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.
Інгредієнти для закуски з кабачків на зиму
- Кабачки – 2 кг
- Часник – 1 головка
- Сіль – 50 г
- Цукор – 125 г
- Оцет столовий 9% – 125 мл
- Перець чорний мелений – 1 стол. ложка
- Петрушка – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
Приготування
-
- Для заготівлі з кабачків потрібно обрати молоденькі кабачки. Помити та розрізати вздовж на дві половинки. Нарізати тонкими півкільцями по 0,5-1 см завтовшки.
- Часник почистити та натерти на дрібній тертці, кріп та петрушку помити та дрібно нарізати.
- Кабачки відправити в глибоку миску, всипати сіль, цукор, додати часник, перець і ретельно перемішати, щоб кабачки пустили сік.
- Додати зелень і знову перемішати, влити укус. Дати кабачкам час промаринуватися – 1 годину. За цей час кабачки слід 4 рази перемішати.
- У цей час простерилізувати банки будь-яким зручним для вас способом.
- Після закінчення процесу маринування кабачки потрібно щільно укласти в банки, зверху просто накрити кришками, не закривати і відправити на стерилізацію. Для цього на дно каструлі потрібно постелити шматочок тканини або тонкий кухонний рушник, поставити банки і залити водою по плічка.
- Як тільки в банках з кабачками з’являться бульбашки, це приблизно після 5 хвилин як закипить вода, потрібно відрахувати ще 15 хвилин. Саме стільки потрібно стерилізувати кабачки.
- Після цього банки потрібно витягти з каструлі з водою та закатати. Перевернути кришками вниз і дати постояти 10-12 годин, після цього перенести в холодне місце – підвал або нижню полицю холодильника.
Вас також можуть зацікавити новини: