П’ятниця, 18 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяОригінальна закуска з кабачків на зиму зі смаком грибів – навіть 20...

Оригінальна закуска з кабачків на зиму зі смаком грибів – навіть 20 банок буде мало

Этот материал также доступен на русском языке
Такий рецепт особливо оцінять ті, хто шукає швидкий та простий спосіб консервування овочів без зайвого варіння. Ароматна заготовка ідеально підходить до м'ясних страв, картоплі та просто як закуска на кожен день.

Пропонуємо приготувати мариновані кабачки з часником та зеленню – це одна з найпопулярніших закусок, яку легко заготовити на зиму в домашніх умовах. Вона поєднує в собі ніжність молодих кабачків, гостроту часнику, аромат свіжої зелені та збалансовану кисло-солодку нотку.

Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.

Інгредієнти для закуски з кабачків на зиму

  • Кабачки – 2 кг
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 50 г
  • Цукор – 125 г
  • Оцет столовий 9% – 125 мл
  • Перець чорний мелений – 1 стол. ложка
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок

Приготування

    1. Для заготівлі з кабачків потрібно обрати молоденькі кабачки. Помити та розрізати вздовж на дві половинки. Нарізати тонкими півкільцями по 0,5-1 см завтовшки.
    2. Часник почистити та натерти на дрібній тертці, кріп та петрушку помити та дрібно нарізати.
    3. Кабачки відправити в глибоку миску, всипати сіль, цукор, додати часник, перець і ретельно перемішати, щоб кабачки пустили сік.
    4. Додати зелень і знову перемішати, влити укус. Дати кабачкам час промаринуватися – 1 годину. За цей час кабачки слід 4 рази перемішати.
    5. У цей час простерилізувати банки будь-яким зручним для вас способом.
    6. Після закінчення процесу маринування кабачки потрібно щільно укласти в банки, зверху просто накрити кришками, не закривати і відправити на стерилізацію. Для цього на дно каструлі потрібно постелити шматочок тканини або тонкий кухонний рушник, поставити банки і залити водою по плічка.
    7. Як тільки в банках з кабачками з’являться бульбашки, це приблизно після 5 хвилин як закипить вода, потрібно відрахувати ще 15 хвилин. Саме стільки потрібно стерилізувати кабачки.
    8. Після цього банки потрібно витягти з каструлі з водою та закатати. Перевернути кришками вниз і дати постояти 10-12 годин, після цього перенести в холодне місце – підвал або нижню полицю холодильника.

 

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні