Скумбрія, приготовлена за цим рецептом, витримується протягом кількох діб. А в результаті виходить найпряніша скумбрія.
Раніше ми розповідали, як засолити оселедець.
Інгредієнти:
- 1,5 кг скумбрії (3 шт)
Для розсолу:
- 1 л води
- 3 лаврові листочки
- 4 ст. ложки врівень солі
- 2 ст. ложки цукру
- 2 ст. ложки з верхом зернистої гірчиці
- 6 шт. бутонів гвоздики
- 1 ч.л. насіння коріандру
- 1/2 ч.л. чорного перцю горошком
- 1/2 ч.л. запашного перцю горошком
Приготування:
- Рибу потрібно очистити від нутрощів та чорної плівки, відрізати голову та плавці, промити під проточною водою.
- У каструлю налити воду, додати лавровий лист, гірчицю, сіль, цукор, гвоздику, коріандр, чорний перець та запашний перець. Перемішати. На плиті довести до кипіння та проварити 2 хвилини.
- Дати розсолу охолонути до кімнатної температури.
- Рибу викласти в ємність і залити зверху розсолом.
- Відправити в холодильник на 3 доби маринуватися. Якщо рибу нарізати шматочками, достатньо 1 доби. Якщо риба у вас дрібніша, наприклад, 300 г тушка, то вистачить 2 діб для засолювання.
- Після цього часу рибу потрібно дістати з маринаду, витерти насухо паперовими рушниками, нарізати на порційні шматочки і насолоджуватися ароматною і пікантною скумбрією.
- Щоб зберегти рибу довше, її можна перекласти півкільцями цибулі і трохи залити олією. Тримати рибу потрібно в холодильнику.
Читайте також: