Раніше ми давали рецепт печінкових рулетиків з плавленим сиром та часником.
Інгредієнти
Для тіста
Молоко 250 мл
Сухі дріжджі 7 г
Борошно пшеничне 520 г
Курячі яйця 1 штука
Вершкове масло 100 г
Цукор 75 г
Для начинки
Мак 330 г
Молоко 250 мл
Мед 100 г
Вершкове масло 100 г
Цукор 4 ст. л
Приготування:
- Спочатку приготуйте тісто. У трохи теплому молоці розведіть дріжджі. Сюди просійте 250 г борошна, ретельно перемішайте. Накрийте миску рушником і заберіть у тепле місце приблизно на 30 хвилин. Суміш має збільшитися вдвічі.
- Через зазначений час в миску додайте цукор і перемішайте. Сюди ж відправте розм’якшене вершкове масло та яйце. Ретельно перемішайте.
- Поступово додайте 250 г борошна та замісіть тісто. Вимішуйте тісто протягом декількох хвилин, доки воно не перестане липнути до рук. Тісто покладіть у глибоку миску, накрийте рушником і заберіть у тепле місце на 1 годину.
- Поки тісто піднімається, приготуйте начинку. У глибоку миску насипте 320 г маку (10 г маку залиште для прикраси), залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду і відіжміть насіння. Замочений мак змішайте з|із| цукром і пропустіть через м’ясорубку.
- Масу, що вийшла, перекладіть в глибоку каструлю. Додайте вершкове масло|мастило|, мед і трохи молока.
- Варіть на невеликому вогні, помішуючи і підливаючи молоко, що залишилося, близько години. У Вас має вийти густа, розсипчаста начинка. Готову начинку дайте охолонути при кімнатній температурі.
- Робочу поверхню присипте борошном, що залишилося. Викладіть тісто і розкотіть його у тонкий пласт. Зверху викладіть макову начинку та розподіліть її рівномірним шаром за допомогою ложки або лопатки.
- Акуратно поверніть рулет і покладіть його на лист, застелений пекарським папером, швом вниз. Заготівлю змастіть збитим яйцем і прикрасьте маком. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до рум’яності (30 хвилин).
Вам буде цікаво: