Шпроти з кільки
Інгредієнти:
- кілька – 0,8 кг,
- міцний чай – близько 1 склянки,
- лушпиння цибулі – 2 жмені,
- рослинна олія – 150 мл,
- шматочок бекону, сіль, перець, лавровий лист.
Приготування:
1. У кільки видалити голови з кишками.
2. Дно дека або форми вистелити шаром лушпиння цибулі, додати сіль, перець, лавровий лист і шматочок бекону, щоб надати страві копченого смаку.
3. Укласти шар із кільки черевцем донизу.
4. Залити міцним чаєм та олією – так, щоб покрити рибу. Зверху ще додайте лушпиння цибулі.
5. Поставити в холодну духовку, нагріти до 150 градусів, потім зменшити до 100-120 градусів і запікати одну годину.
6. Дайте шпротам повністю охолонути – і вони готові.