Вівторок, 14 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо дорогу та делікатесну закуску вдома: шпроти з кільки

Готуємо дорогу та делікатесну закуску вдома: шпроти з кільки

Этот материал также доступен на русском языке
Домашні шпроти – чудова закуска для святкового столу. Хоча вони і поступаються магазинним, зате є набагато дешевшими, виглядають апетитно і мають приємний копчений смак.

Шпроти з кільки

Інгредієнти:

  • кілька – 0,8 кг,
  • міцний чай – близько 1 склянки,
  • лушпиння цибулі – 2 жмені,
  • рослинна олія – 150 мл,
  • шматочок бекону, сіль, перець, лавровий лист.

Приготування:

1. У кільки видалити голови з кишками.

2. Дно дека або форми вистелити шаром лушпиння цибулі, додати сіль, перець, лавровий лист і шматочок бекону, щоб надати страві копченого смаку.

3. Укласти шар із кільки черевцем донизу.

4. Залити міцним чаєм та олією – так, щоб покрити рибу. Зверху ще додайте лушпиння цибулі.

5. Поставити в холодну духовку, нагріти до 150 градусів, потім зменшити до 100-120 градусів і запікати одну годину.

6. Дайте шпротам повністю охолонути – і вони готові.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні