Піца за п’ять хвилин
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 250 грамів,
- вода – 250 мілілітрів,
- цукор – 1 чайна ложка,
- сіль – 1 чайна ложка,
- рослинна олія – 1 столова ложка,
- розпушувач – 8 грамів.
Для соусу:
- соус томатний – 200 мілілітрів,
- сир моцарела або сулугуні – 150 грамів,
- базилік, гілочка – 2 штуки,
- орегано сушене, оливкова олія, червоний перець чилі – за смаком.
Приготування:
- Налити в миску воду кімнатної температури. Додати цукор, сіль, олію і розмішати.
- Поступово всипати борошно, ретельно перемішуючи.
- Додати розпушувач і перемішати до консистенції густої сметани.
- Змастити форму олією і посипати борошном. Вилити тісто у форму і рівномірно розподілити.
- Полити тісто томатним соусом, посипати сушеним орегано і побризкати оливковою олією.
- Відправити форму в розігріту до 210-220 градусів духовку на 15-20 хвилин.
- Посипати піцу тертою моцарелою, листочками базиліка і сушеним орегано.
- Поставити піцу назад у духовку на 10-15 хвилин.
Наталія Петрівна, м. Черкаси
Вас також можуть зацікавити новини: