Своїм рецептом найповітряніших і найсмачніших пончиків поділилася фудблогер Тетяна Мелешко. Вони у всіх точно вийдуть.
Раніше ми розповідали, як зробити пончики з сиру.
Інгредієнти:
Для тіста:
• тепле молоко – 350 мл;
• швидкодіючі дріжджі – 7 г;
• цукор – 2 ст.
• 2 яйця;
• вершкове масло – 100 г;
• борошно – близько 600 г;
• щіпка солі;
• олія для смаження;
Для глазурі:
- шоколад – 180 г;
- молоко – 100 мл.
Приготування:
- Молоко, дріжджі, цукор, яйце з’єднати, перемішати.
- Розділити тісто на дві частини, кожну з яких розкачати товщиною 1,5 см.
- Вирізати пончики та смажити на середньому вогні з двох боків.
- Для глазурі розтопити на водяній бані 180 г будь-якого шоколаду, додати гаряче молоко і швидко перемішати.
- Обмакнути кожен пончик у шоколад і за бажанням додати посипку.
Читайте також: