Інгредієнти:
- айва – 4 штуки;
- печінка куряча – 400 грамів;
- цибуля – 2 штуки;
- гарбуз (м’якоть) – 100 грамів;
- твердий сир – 80 грамів;
- масло вершкове – 40 грамів;
- спеції та сіль – за смаком.
Приготування:
- Промити печінку та відварити у слабосоленій воді 5 хвилин.
Охолодити печінку без води, потім натерти на тертці.
- Очистити гарбуз від шкірки та нарізати маленькими кубиками.
- Розрізати айву навпіл від хвостика донизу. З кожної половинки плода за допомогою чайної ложки вискоблити м’якоть та насіння, залишивши стінки завтовшки близько одного сантиметра. Дрібно порубати м’якоть.
- У глибокій мисці з’єднати печінку, гарбуз, цибулю (попередньо нарізати кубиками), м’якоть айви, сіль та спеції.
- Щільно заповніть гарбузово-печінковою начинкою кожну половинку айви.
- Поставити фаршировану айву у форму і покласти на внутрішню частину шматочок масла.
- Налити у форму води на один сантиметр висоти посудини.
- Запікайте фаршировану айву в духовці при 220 градусах 20 хвилин.
- Потім треба присипати начинку натертим сиром і запікати при 180 градусах ще 20 хвилин.
- Кілька разів полити айву соком, що виділився.
Вас також можуть зацікавити новини: