Новини

Цей рецепт підійде для любителів простих овочевих страв без м’яса

Раніше ми давали рецепт квасолі із цибулею.

У кулінарних книгах зібрано понад 4 тисячі різних рецептів страв з квасолі або з додаванням квасолі. Сьогодні ми пропонуємо приготувати котлети з гречки та квасолі.

Інгредієнти:

  • Квасоля (у сухому вигляді) – 200 г
  • Крупа гречана – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 160 г
  • Часник сушений – 1 ч. ложка
  • Олія рослинна – 50 мл (3 ст. ложки)
  • Перець чорний мелений – 1/8 ч. ложки
  • Сіль – 1/2 ч. ложки (за смаком)

Приготування:

  1. Підготовляємо всі необхідні продукти. Можна використовувати консервовану квасолю, тоді час приготування значно скоротиться.
  2. Квасоля попередньо замочуємо: заливаємо в каструлі водою і залишаємо на 4 години (або на ніч).
  3. Після воду зливаємо. Квасоля заливаємо чистою водою (близько 1 л). Варимо після закипання 40-90 хвилин до м’якості (залежить від сорту).
  4. Поки вариться квасоля, гречану крупу промиваємо, заливаємо в каструлі водою (200-250 мл).
  5. Доводимо воду до закипання та варимо гречку на маленькому вогні під кришкою 15-20 хвилин, до готовності та повного вбирання рідини. Готову гречку залишаємо повністю охолонути.
  6. Готову квасолю відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина. Даємо повністю охолонути. Потім перекладаємо до миски.
  7. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
  8. У сковороді розігріваємо 1-2 ст. ложки рослинної олії та обсмажуємо цибулю до м’якості та підрум’янювання, близько 7 хвилин.
  9. Гречку перекладаємо в миску з квасолею.
  10. Туди ж – обсмажену цибулю, сіль, перець та сушений часник.
  11. Пюруємо все занурювальним блендером до однорідності.
  12. Змоченими водою руками формуємо котлети. У мене вийшло 10 шт.
  13. Викладаємо котлети на сковороду з розігрітою олією (1-2 ст. ложки).
  14. Обсмажуємо на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку без кришки до рум’яніння.
  15. Готові котлети перекладаємо на паперовий рушник для вбирання олії, а потім – на тарілку. Гарячі котлети дуже м’які, перекладати їх потрібно обережно. Після невеликого остигання котлети добре тримають форму.

Котлети з гречки та квасолі можна подавати як окрему страву, а також доповнювати різними соусами чи салатами.
Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: інгредієнти рецепт страва фасоль

Новое на сайте

  • Новини

Чи варто перекопувати город восени: поради досвідчених городників

Осіння перекопка городу перед морозами — традиційний ритуал для багатьох дачників. Але чи завжди це…

02/11/2024 13:32
  • Новини

Українців запрошують отримати гуманітарну допомогу

Благодійний фонд "Щедрик" надає деяким категоріям ВПО необхідну гуманітарну допомогу. Щоб отримати необхідне, треба зателефонувати…

02/11/2024 11:32
  • Новини

Кому з українців доведеться доплатити за пенсії: озвучено суми

З листопада 2024 року мінімальний страховий внесок становитиме 1760 грн. Саме ця сума є обов’язковою…

02/11/2024 10:43
  • Новини

Ще один продукт з продуктового кошика подорожчає: експерти назвали нові ціни в супермаркетах

Експерти прогнозують, що вартість гречки найближчим часом зросте, і магазини готуються до нових цін.

02/11/2024 09:36
  • Новини

Унаслідок атаки на Київ у одному з районів частково зруйнована багатоповерхівка – воєнне зведення 2 листопада

Вранці 2 листопада Київ знову зазнав атаки з боку російських військ. Наразі фіксується падіння уламків…

02/11/2024 08:35
  • Новини

Нова грошова допомога для українців: як отримати виплати

Максимальна кількість осіб в сім’ї, які можуть отримати допомогу – 5 осіб. Максимальна сума –…

02/11/2024 07:35