П’ятниця, 25 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк раз і назавжди позбутися павуків у будинку: допоможе секретний засіб

Як раз і назавжди позбутися павуків у будинку: допоможе секретний засіб

Этот материал также доступен на русском языке
Хтось їх боїться, а хтось називає справжніми господарями вдома. Мова про павуків, які змушують прибирати будинок частіше. Адже навіть у кімнаті, де ніхто не живе, потрібно регулярно знімати павутиння. Найвишуканіше житло буде виглядати неприємно, якщо його куточки буде «прикрашати» павутиння.

Як відлякати павуків

Якщо ви стомилися кожні кілька днів обходити свій дім або квартиру, змітаючи павутину, то варто скористатися однією з порад, як позбутися павуків, не вбиваючи їх.

Читайте також: Навіть найскладніші забруднення розтануть на очах: ​​і кухня, і ванна блищатимуть від цієї пасти

За словами експерта з нерухомості Еріка Брамлетта, запропоновані засоби не тільки очистять помешкання від павуків, а й наповнять його приємними ароматами чистоти і свіжості.

Ароматна зелень проти павуків

Цей спосіб підходить більше для приватних будинків. Якщо навколо будівлі посадити базилік, розмарин і м’яту, то їхній запах відлякуватиме павуків, і вони  минатимуть вашу оселю.

Ефірні олії врятують від павуків

Ефірні олії м’яти, евкаліпта або лаванди дуже неприємні для павуків. Вони їх уникають. Тому дієвим є спосіб, коли змочені в ефірній олії шматочки тканини або ватні диски розмістити в місцях, де скупчуються павуки.

Читайте також: Для чого в унітаз насипають каву – ця порада працює: ви не повірите, поки самі не спробуєте

Цитрусові аромати павуки не люблять

Павуки ненавидять цитрусові аромати. Тому використовуйте мийні засоби з такими запахами під час прибирання. Дієвим буде також використання освіжувача повітря із ароматом апельсина, лимону чи інших цитрусових фруктів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні