П’ятниця, 27 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПряні ліниві вареники з гарбузом

Пряні ліниві вареники з гарбузом

Этот материал также доступен на русском языке
Ось і настав час гарбуза. Тепер господиням можна пробувати найнезвичайніші рецепти страв, якими вони будуть пригощати рідних та близьких, дивуючи рідкісним смаком. 

Пряні ліниві вареники з гарбузом

Інгредієнти

Сир – 200 грамів, гарбуз – 150 грамів в очищеному вигляді, жовток – 1 штука, цукор – 2 столові ложки, борошно – 100-150 грамів (плюс для роботи з тістом), кориця мелена – 3 дрібки, мускатний горіх мелений – 2 дрібки, сіль – дрібка.

Приготування

  • Очистити гарбуз від шкірки, видалити волокнисту частину з насінням, нарізати м’якоть невеликими кубиками.
  • Запекти гарбуз у духовці при 180 градусах під фольгою протягом 40 хвилин.
  • Готовий гарбуз пюрирувати.
  • Додати до гарбузового пюре сир, яєчний жовток, цукор, корицю, мускатний горіх і сіль. Збити блендером до однорідності.
  • Поступово всипати борошно, починаючи зі 100 грамів, щоб тісто вийшло м’яким, але не розтікалося.
  • Розділити тісто на дві частини, скачати з кожної довгу ковбаску, нарізати її на шайбочки і надати їм форми квадратиків або подушечок.
  • Закип’ятити воду в каструлі, відправити вареники в окріп і варити на сильному вогні п’ять хвилин.

Дістати вареники шумівкою, посипати цукром і подавати зі сметаною або розтопленим вершковим маслом.

Вас також можуть зацікавити новини:

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні