Середа, 9 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВарення з винограду – класика жанру домашніх заготовок

Варення з винограду – класика жанру домашніх заготовок

Этот материал также доступен на русском языке
Малина, смородина, кабачки, агрус, сливи, вишні, яблука, груші... З усього наварили варення, мармелади, повидло та джеми. Але неповною буде колекція без варення із винограду.

Осінь – це час, коли виноград досягає свого піку стиглості та насиченості смаку. Його соковиті ягоди не тільки чудово смакують у свіжому вигляді, але й є основою для безлічі кулінарних страв. Що можна незвичайного приготувати з цієї ягоди?

Ми вже розповідали про пиріг з виноградом та цибулею, а також про те, як заготовити на зиму виноград як оливки. Також пропонували рецепт швидких вареників із виноградом.

Варення з винограду

Інгредієнти

Виноград – 1 кілограм, цукор – 1 кілограм, лимон – 1 середній, вода – 1 склянка.

Приготування

  • Висипати цукор у каструлю і залити його склянкою води. Варити сироп на повільному вогні.
  • Тим часом помити виноград і відокремити ягоди від гілочок.
  • Щоб під час варіння ягоди залишилися цілими, проткніть кожну зубочисткою 2-3 рази.
  • Натерти лимонну цедру і вичавити сік з лимона.
  • У закипілий цукровий сироп додати лимонний сік, цедру і підготовлений виноград. Перемішати і довести до кипіння, після чого зняти з вогню і дати охолонути. Це допоможе зберегти ягоди цілими.
  • Остигле і настояне варення повернути на вогонь, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 15 хвилин, періодично знімаючи піну.
  • Поки варення вариться, вимити і простерилізувати банки.
  • Гаряче варення розкласти по банках і закрутити прокип’яченими кришками.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні