Субота, 5 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей рецепт шукають багато господинь – апетитні, смачні та надзвичайно ніжні «биті»...

Цей рецепт шукають багато господинь – апетитні, смачні та надзвичайно ніжні «биті» баклажани

Этот материал также доступен на русском языке
Цей рецепт вже кілька років поспіль входить у топ найпопулярніших. Багато господинь вже готували такі баклажани і тепер ця страва – одна з найулюбленіших у їхній родині. Якщо ви досі не їли биті баклажани, пропонуємо вам виправити цю ситуацію і приготувати смачну страву.

Чому саме биті баклажани, бо їх треба бити. Тоді м’якуш стає ще ніжнішим і соковитішим, а сам баклажан набуває форми кораблика, який можна сміливо начиняти.

Раніше ми розповідали, які баклажани корисніші – білі чи сині.

Інгредієнти:

  • 5 баклажанів;
  • 500 г фаршу (будь-який);
  • 2 цибулини;
  • 3-4 помідори;
  • 1 болгарський перець (краще брати червоний);
  • 3 зубчики часнику;
  • пучок петрушки;
  • сіль, спеції;
  • 150-200 мл томатного соку;
  • 150-200 г твердого сиру.

Биті баклажани – приготування:

    1. Нарізати дрібними кубиками цибулю, томати та болгарський перець, подрібнити часник, порізати петрушку і додати до фаршу, ретельно перемішати. Посолити та поперчити.
    2. Баклажани потрібно помити, висушити і побити качалкою, важливо, щоб шкірка не пошкодилася, тому бити потрібно акуратно. Коли баклажан усередині стане м’яким, потрібно розрізати його вздовж, не доходячи до країв. Вийде велика кишеня.
    3. Баклажани потрібно присолити. Форму для запікання змастити олією.
    4. Щільно утрамбувати фарш у баклажани, зверху полити трохи томатним соком.
    5. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину. За 10 хвилин до закінчення посипати натертим твердим сиром.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні