Середа, 26 Червня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно ніжний, вологий та соковитий пиріг на кефірі із секретним компонентом –...

Неймовірно ніжний, вологий та соковитий пиріг на кефірі із секретним компонентом – просто та швидко

Этот материал также доступен на русском языке
Цей пиріг вам точно сподобається, він готується із звичайних інгредієнтів, які є на кожній кухні. Але своїм смаком цей пиріг не поступається дорогим тортам. Записуйте рецепт, а краще одразу готуйте!

У якості секретного компонента у цьому рецепті виступає манка. Так, цей пиріг можна приготувати і на одному борошні, але саме манка надає йому пухкості та соковитості.

Раніше ми розповідали, як приготувати медовий пиріг.

Інгредієнти:

Вишня (можна взяти будь-які ягоди) – 150-200 г;

  • Яйця – 2 шт.;
  • Рослинна олія – ​​100 мл;
  • Сіль – щіпка;
  • Кефір – 1 склянка (250 мл);
  • Цукор – 1 склянка (180 г);
  • Манна крупа – 1 склянка (200 г);
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Борошно – 130 г.

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску, змішайте яйця, олію, трохи солі, кефір, цукор, манну крупу, борошно і зверху розпушувач. Все змішати віночком і дати тісту постояти 20 хвилин, щоб манка набрякла.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів, форму змастіть олією. Для цих пропорцій краще брати форму діаметром 20 см.
  3. Вилийте половину тіста у форму, розрівняйте його, зверху викладіть ягоди (вишня, полуниця, черешня, малина). І залийте другою половиною тіста.
  4. Випікайте 40-50 хвилин, важливо перевіряти тісто дерев’яною шпажкою, щоб воно не було сире.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні