У якості секретного компонента у цьому рецепті виступає манка. Так, цей пиріг можна приготувати і на одному борошні, але саме манка надає йому пухкості та соковитості.
Раніше ми розповідали, як приготувати медовий пиріг.
Інгредієнти:
Вишня (можна взяти будь-які ягоди) – 150-200 г;
- Яйця – 2 шт.;
- Рослинна олія – 100 мл;
- Сіль – щіпка;
- Кефір – 1 склянка (250 мл);
- Цукор – 1 склянка (180 г);
- Манна крупа – 1 склянка (200 г);
- Розпушувач – 1 чайна ложка;
- Борошно – 130 г.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску, змішайте яйця, олію, трохи солі, кефір, цукор, манну крупу, борошно і зверху розпушувач. Все змішати віночком і дати тісту постояти 20 хвилин, щоб манка набрякла.
- Розігрійте духовку до 180 градусів, форму змастіть олією. Для цих пропорцій краще брати форму діаметром 20 см.
- Вилийте половину тіста у форму, розрівняйте його, зверху викладіть ягоди (вишня, полуниця, черешня, малина). І залийте другою половиною тіста.
- Випікайте 40-50 хвилин, важливо перевіряти тісто дерев’яною шпажкою, щоб воно не було сире.