П’ятниця, 24 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк легко та швидко усунути неприємний запах капусти при приготуванні – 3...

Як легко та швидко усунути неприємний запах капусти при приготуванні – 3 дієві способи

Этот материал также доступен на русском языке
Страви з капусти люблять багато людей, вони смачні, корисні, а ще бюджетні. Але не можна не згадати про один недолік - це специфічний запах. Досвідчені господині розповіли, що потрібно зробити, щоб позбутися цього неприємного аромату.

Чому страви з капусти неприємно пахнуть?

Капуста містить сірку, яка допомагає нашому організму протистояти різним інфекціям, знижує рівень шкідливого холестерину, покращує стан шкіри. При приготуванні капусти частина сірки переходить у летюче з’єднання, саме це і є причиною поганого запаху. Особливо сильно запах проявляється при приготуванні капусти на пару, коли вона вариться чи тушкується.

Раніше ми розповідали, чим треба підгодувати капусту для щедрого врожаю.

Є кілька способів, які допоможуть позбавитися специфічного аромату капусти.

Перший – це вимочування. Хазяйки радять взяти капусту, подрібнити її і замочити в холодній воді, в яку потрібно додати чайну ложку солі та трохи соди. Вимочувати капусту потрібно щонайменше 30 хвилин.

Після цього можна приступати до приготування овочів. Досвідчені господині запевняють, що настирливого запаху точно не буде.

Другий спосіб – це додавання оцту та цукру. Ці інгредієнти потрібно додати під час приготування капусти. Достатньо влити одну чайну ложку оцту і трохи підсолодити страву. Замість оцту можна додати сік лимона.

Третій спосіб – це додавання спецій. Так, господині запевняють, що мінімізувати запах капусти під силу лавровому листу та кмину, які потрібно додати під час приготування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні